Op het volledige grondgebied van Ex-aardgasdistributienetbeheerder Infrax (met uitzondering van Kampenhout en Steenokkerzeel) moet u voor de eerste indienststelling van een G4- of G6-gasmeter (op een distributienet op lage druk) met een maximale doorvoercapaciteit van 10 m³/h rechtstreeks contact opnemen met een erkend keuringsorganisme gemachtigd om de Fluvius-aardgasmeters in dienst te stellen. Via volgende link vindt u een overzicht van alle ex-Infrax gemeenten.

De gasinstallatie aangelegd door een Cerga-installateur hoeft uiteraard niet gekeurd te worden. Het ingevulde en ondertekende attest artikel 48, met installatieschema, volstaat. Daarom is het belangrijk dat bij het maken van de afspraak expliciet wordt vermeld dat de installatie door een Cerga vakman werd uitgevoerd. In dat geval zal het keuringsorganisme uitsluitend de gasmeter in dienst stellen. Er hoeft dus niet betaald te worden voor een keuring.
Voor gasmeters groter dan een G6 moet u rechtstreeks contact opnemen met Fluvius.
Op de website van Fluvius vindt u de lijst van erkende keuringsorganismes die gemachtigd zijn om de gasmeters in Ex-Infrax gebied in dienst te stellen.
Print Friendly, PDF & Email
Published On: april 6th, 2021Categories: Nieuws voor Cerga-gasinstallateurs, Nieuws voor installateurs
SHARE

Zoeken

Meer berichten