Op 31 december 2023 loopt de overgangsperiode af waarin de papieren conformiteitsattesten Art.48 nog door de distributienetbeheerders aanvaard worden. Vanaf 1 januari 2024 zullen de DNB’s enkel nog digitale conformiteitsattesten die op het Elgacert-platform zijn aangemaakt, toelaten.

Of je nu al eerder gebruik hebt gemaakt van Elgacert of niet, we willen je graag enkele weetjes en tips geven om optimaal gebruik te maken van Elgacert.

Wist je dat …

  • het sterk aanbevolen is steeds een tweede persoon aan te duiden die het personeelsbeheer op Elgacert kan doen of de rechten heeft een conformiteitsattest op te maken en te tekenen? Stel dat er maar één persoon is geregistreerd op Elgacert en deze persoon zou tijdelijk wegvallen, dan kan je nog beroep doen op deze tweede persoon als back-up.
  • eens een conformiteitsattest getekend is, je het niet meer kan aanpassen? Voor het ondertekenen is het daarom belangrijk om altijd te controleren of de gegevens en de inhoud op het attest juist en leesbaar zijn. Klik daarvoor op de knop “Tonen” op het platform.
  • je je bedrijfslogo kan weergeven op een conformiteitsattest? Op deze manier kan je de attesten een persoonlijkere uitstraling geven.
  • Elgacert niet kan gebruikt worden voor de conformiteitsattesten voor propaangasinstallaties? Voor propaangas dient men nog steeds gebruik te maken van de papieren pijpleidingenattesten die beschikbaar zijn op febupro.be.
Meer info op elgacert.be
Print Friendly, PDF & Email
SHARE

Zoeken

Meer berichten