Op dinsdag 24 en woensdag 25 mei organiseerde Batibouw naast haar welvertrouwde beurs voor het grote publiek een vakbeurs- en netwerkevenement voor HVAC-installateurs, loodgieters en elektriciens in Paleis 3 van Brussels Expo. Een moment voor installateurs om nieuwe tools te ontdekken die je werk vergemakkelijken en natuurlijk ook de nieuwe toepassingen op vlak van verwarming te leren kennen. Verwarmen was dit jaar opnieuw een belangrijk thema op Batibouw.

Ook Cerga verwelkomde installateurs en bezoekers op de Cerga-stand. Je kon er naast een aantal mooie en duurzame hybride toepassingen, zoals een warmtepomp in combinatie met een condensatieketel ook terecht voor al je vragen over het Cerga-lidmaatschap of het nieuwe platform Elgacert.

Voor de gelegenheid ontwikkelde Gas.be een brochure die meer uitleg geeft over groen gas en waterstof maar ook alles wat je moet weten over de hybride warmtepomp. De technologie en de voordelen zijn jammer genoeg nog onvoldoende gekend bij de consument maar heeft een groot potentieel, zeker bij renovaties. Je vindt er ook een handige test in terug om te weten te komen of zulke duurzame oplossing op gas past in de klant zijn renovatieproject.

Je vindt de brochure hier.

Om de ontwikkeling van de “hybride”-markt te ondersteunen hebben verschillende fabrikanten, DNB’s en sectororganisaties, waaronder Gas.be, het Hybrid Heat Pump Platform opgericht. Doelstelling van dit platform is de promotie en ondersteuning van hybride warmtepompen als onmisbare schakel voor een efficiënte en snellere decarbonisatie van het bestaande gebouwenbestand. Zo zal dit platform o.a. opleidings- en ondersteuningsmateriaal voor de installateur opstellen.

Via deze weg willen we nogmaals de deelnemers aan onze wedstrijd bedanken. Bezoekers kregen een demo-installatie van een condensatieketel te zien waar ze op zoek gingen naar een bewust gemaakte montagefout. Vijf willekeurig gekozen winnaars kregen een weekendje zee of Ardennen cadeau.

Print Friendly, PDF & Email
SHARE

Zoeken

Meer berichten